annonce

Samsung skrotter Note 7

Smartphones

Stopper produktionen efter nye tilfælde af brændende batterier.

(Foto: Producent)
annonce

Lanceringen af Galaxy Note 7 er nok den værste lancering i teknologihistorien, og den koster dyrt for Samsungs anseelse og værdi.

Det begyndte med rapporter om, at batteriet overophedede, samt nogle tilfælde af alvorlige brande. Det gik så vidt, at luftfartsselskaberne begyndte at opfordre passagererne til at slukke undlade at oplade dem under flyvningen. Samsung reagerede ved at anbefale kunderne at erstatte dem med en ny, revideret model, hvor batteriproblemet skulle være løst. Hele 2,5 millioner solgte telefoner er omfattet af ombytningsprogrammet.

Men det varede ikke længe, før der begyndte at indløbe rapporter om, at også kunder med den nye model var udsat for røg og brand. Først var der et tilfælde, hvor et fly måtte evakueres efter røgudvikling, derpå en mand, der vågnede op i en røgfyldt soveværelse. I mellemtiden blev det rapporteret, at Samsung forsøgte at forhindre brugere i at berette til medierne om problemerne.

exploding-note-7

Den første officielle reaktion på de nye problemer var, at Samsung gav forhandlerne besked om midlertidigt at suspendere salget af nye telefoner.

Men efter at have gransket alternativerne går Samsung nu endnu længere. I dag meddeler virksomheden, at man “af hensyn til kundernes sikkerhed har vi stoppet salg og ombytning af Galaxy Note 7 og, som følge deraf har standset produktionen.”

Den oprindelige ombytningsplanen er blevet anslået til at koste 1-2 milliarder dollars, men nu siger analytikere, at prisen kan ende på 17 milliarder dollars. allerede før den dramatiske annoncering var Samsungs aktier faldet med 8 procent i Seoul, og efter nyheden faldt de med i alt 9,5 procent i London.

annonce

Det store spørgsmål er, hvor meget forbrugertilliden til Samsung er faldet, og hvad det vil koste Samsung i længden. Kunderne kan godt nok ombytte deres Note 7 – men ønsker de at t have en Galaxy S7 i stedet? Især sammenlognet med Googles kommende Pixel, og Apples iPhone 7 Plus.

annonce

Kilder: BBC, Bloomberg, Reuters

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne – med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Dette Leica-kamera mangler noget

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.