annonce
annonce
annonce
test:

Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R

Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R
annonce

Meget mere af en god ting!

Tilføj som favorit

Hvis én superlækker skærm er godt, må to være endnu bedre. ZenBook Pro Duo er forfriskende nytænkning.

Plus lbadvantages
Superlækker maskine med tårnhøj ydelse. Og den dobbelte skærm i 4K-opløsning er fantastisk.
Minus lbdisadvantages
Prisen matcher den høje ydelse – og det samme gælder vægten. Du kan finde 15 tommers top-bærbare, der vejer det halve.

Du kan aldrig få for meget skærmplads – men du kan muligvis få for lidt skrivebord! Jeg skriver dette med en 27 tommers 4K-skærm foran mig – og en 3K-skærm lige ved siden af. Det rækker lige akkurat til tekstbehandling i Word, Outlook-mail, Chrome-browser samt Slack til interne beskeder. Hvis jeg også åbner Photoshop, bliver der trængsel på skærmene. Og når jeg er på reportage og skal klare det hele på en 13 tommers bærbar, bryder det hele sammen!

Derfor kan jeg levende sætte mig ind i, hvad det var for en slags behov, Asus ville dække, da de lavede Asus ZenBook Pro Duo UX581. Og den måde, de har løst det på, er dybt original.

Det helt iøjnefaldende særkende ved ZenBook Pro Duo er skærmene. For der er to af dem. En fuldfed 15 tommers OLED touch-skærm med 4K-opløsning. Og en præcis halvt så stor, men lige så fed skærm oven for tastaturet. Skærmen er teknisk set på 14 tommer, men i 3:1-format og dækker derfor hele kabinettets bredde.

Ekstraskærm i Cinerama-format

Skærmene kan bruges til at udvide Windows-skrivebordet på samme måde, som når man bruger to separate skærme på den stationære PC. Flydende værktøjspaletter i kreative programmer kan lægges på ekstraskærmen, og tegnere og grafikere kan ved hjælp af den medfølgende pen bruge skærmen som ergonomisk perfekt digitizer.

Ud over dette kan den brede, lave “ScreenPad Plus”-skærm (3840 x 1100 punkter) bruges til såkaldte Task Groups, hvor samlinger af værktøjer aktiveres med ét tryk. Man kan selvfølgelig også bare bruge ekstraskærmen til underholdning, mens man arbejder i Excel på hovedskærmen. Den er bred nok til at vise selv Ben Hur!

ScreenPad-skærmen kan bruges til at udvide Windows-skrivebordet på samme måde, som når man bruger to separate skærme på den stationære PC. Foto: Asus

Professionel kvalitet

OLED-hovedskærmen er i fuld professionel kvalitet og er både certificeret af Pantone og VESA (HDR) og opfylder farverummet i sRGB (133 procent), Adobe RGB og filmindustriens DCI-P3 (100 procent).

Men en laptop består af andet en skærm (selv om skærmene her udgør tre fjerdedele af arealet på den åbne PC). Kabinettet er i børstet marineblåt aluminium, og det ser alt sammen så lækkert ud, som man forventer for godt tyve af de lange. Tastaturet i samme marineblå farve er behageligt med rimelig vandring og god plads mellem tasterne. Touchpad’en er anbragt til højre for tastaturet, hvor den dublerer som numerisk tastatur. Der er et velvalgt udvalg af porte: To fuldstørrelses-USB og én USB-C med Thunderbolt 3. Maskinen understøtter den nye Wi-Fi 6-standard.

Det er ikke første gang, jeg har set en laptop med ekstra skærm fra Asus. ZenBook Pro 15, som jeg testede for et år siden, havde en miniskærm i touchpad’en. Forskellen er, at skærmen denne gang er stor og god nok til at være andet og mere end bare et partytrick.

Flydende værktøjspaletter i kreative programmer kan lægges på ekstraskærmen, og tegnere og grafikere kan ved hjælp af den medfølgende pen bruge skærmen som ergonomisk perfekt digitizer. Foto: Asus

Seriøs hardware

Under det blå metalsvøb, der desværre tiltrækker fedtfingre, som honning tiltrækker hvepse, finder man en sekskerners Intel Core i7-processor (man kan også vælge en ottekerners i9, men så bliver det dyrt!) og et Nvidia GeForce RTX 2060-grafikkort.

Maskinen kommer i forskellige varianter. Den testede havde 16 gigabyte RAM og 512 gigabyte SSD. Men det kan godt betale sig at shoppe lidt rundt. I skrivende stund er det faktisk muligt at finde varianten med dobbelt så meget lagerplads til omtrent samme pris som den testede. Under alle omstændigheder er der tale om mere seriøs hardware, end man oftest ser i maskiner til “alvorlig” brug.

Benchmarks

Intel Core i7-9750H-processoren er “kun” den næsthurtigste lige nu, men en Geekbench-score på henholdsvis 22.689 (multi-core) og 5.126 (single-core) er stadig seriøst hurtigt. Det samme viser Cinebench-testen (112,5 fps/1.151 cb). Og PCMark 10-testen siger med et resultat på 5.153, at ZenBook Pro Duo vil køre alle kontorprogrammer uden at få sved på panden.

Med en Nvidia GeForce RTX 2060-grafikprocessor om bord er der rigeligt med kræfter til 3D-grafik. 3DMark Time Spy-testen kommer ud med en score på 5.776, og den lidt ældre 3DMark Fire Strike får et resultat på 13.177.

Til video og foto

Ydelsesmæssigt er vi faktisk oppe i den bedre halvdel af gaming-klassen, bortset fra skærmene. 4K-skærme med 60 Hz opdatering er ikke det mest indlysende valg til spil, selv om det dog er set før. Men det handler ikke om pauseunderholdning. De mange grafikkræfter gør ZenBook Pro Duo perfekt til kreativt arbejde med billeder og video. Og mange programmer kan desuden udnytte regnekraften i grafikkortet til talknuserarbejde.

Batterilevetiden er kortere end de fleste arbejdscomputere. En time og 25 minutter viser, at to højopløste skærme og kraftig 3D-grafik kræver strøm. Som altid er den praktiske brugstid dog længere end det krævende stresstestprogram. Men tag opladeren med i tasken.

Foto: Asus

Ikke som nogen anden

Vi plejer gerne at drage paralleller og sammenligne de testede produkter med konkurrenternes, men det er svært at finde nogen anden bærbar, der minder om ZenBook Pro Duo. Men vi er under alle omstændigheder oppe i “Pro” klassen. Lenovo ThinkPad X1 Extreme og Apple MacBook Pro koster begge langt mere, men har “kun” én skærm hver, og de bliver begge overhalet på ydelse. Så i den gamle diskussion om, hvorvidt dette er en “MacBook-dræber”, er svaret ja. Og den spiser andre MacBook-dræbere til morgenmad!

Konklusion

Asus ZenBook Pro Duo UX581 er en maskine for dem, der har brug for at kunne tage hele deres komplicerede arbejdsliv med sig i tasken. Den er lige så hurtig som en stationær – også når det gælder krævende grafiske opgaver. Og den har mere skærmplads, end de fleste har stående på skrivebordet.

Den slags har sin pris, både i kroner og kilo. Økonomisk er der ikke noget at sige til det. Faktisk virker den nærmest billig, når man tager i betragtning, at man får to højopløste OLED touch-skærme og et grafikkort i den bedre ende. Det går til gengæld ud over bærbarheden, da vægten på hele herligheden kommer op over to kg. Alt i alt er der dog tale om en meget vellykket maskine, der fornyer genren.

picture4
<
>
Asus ZenBook Pro Duo er lige så lækker, som man forventer til den solide pris. Foto: Asus
 • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexa-core (12 tråde)
 • Skærm 1: 15,6″ OLED UHD (3860 x 2140) touch, 60 Hz
 • Skærm 2: 14,1″ IPS UHD (3860 x 1100) touch, 60 Hz
 • Hukommelse: 16 GB DDR4
 • Grafik: Nvidia GeForce RTX 2060 m. 6 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 10 Pro, 64 bit
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • Mål og vægt: 35,9 x 2,4 x 24,6 cm / 2,5 kg
 • Wi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.0, HDMI, USB-C (med Thunderbolt 3), 2 x USB 3.1, 3,5 mm audiostik
 • Web: asus.com

Pris: 20999 kr
Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R produktside
Bedste pris på Asus ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Geekbench: 22.689 (multi-core), 5.126 (single-core) Geekbench OpenCL: 197.514 PCMark 10: 5.153 3DMark Time Spy: 5.776 3DMark Fire Strike: 13.177 Cinebench R15: 112,5 fps / 1151 cb HD Tach: 629 MB/s Batteritest: 1:25 timer

  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Skriv et svar

  Læs også

  IFA 2019: Philips stopper din snorken og giver dig bedre nattesøvn

  IFA 2019: Philips stopper din snorken og giver dig bedre nattesøvn

  Philips SmartSleep Snoring Relief Band er det mundrette navn på et nyt produkt, der skal få dig til at holde op med at snorke.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

  IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

  Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spil-PC. Billig? Nej. Praktisk? Det skulle vi mene.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  Sensor holder øje med, om maden er ved at koge over.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  Den seneste generation af Acer Swift 5 har nye 10. generations Intel Core- processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik og vejer blot 990 gram.Tilføj som favorit
  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

  Tilføj som favorit
  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskærm kan nu købes i butikkerne.Tilføj som favorit
  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

  Tilføj som favorit
  Apple iPod touch (7. generation)

  Apple iPod touch (7. generation)

  Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu