annonce
annonce
annonce
Duel:

Clash of the Titans

annonce

Clash of the Titans

Tilføj som favorit

Titan og Triton dundrer sammen i kappestrid om titlen som stærkeste luksus-gamer.

Mine damer og herrer. Velkommen til efterårets vildeste tvekamp! Et opgør mellem mytologiske kæmper med ufattelige kræfter. Kræfter så gigantiske, at vi almindelige dødelige kun kan se på fra sikker afstand.

I det venstre ringhjørne har vi urkæmpen Titan fra MSi. Historieinteresserede vil vide, at Titans slægt har hersket over gaming-panteonet siden de ældste tider.

I det modsatte ringhjørne finder vi udfordreren, Triton af Acer. Søn af havguderne Poseidon og Amfitrite. Skønt ung har han et par tricks oppe i ærmet. Herunder en trefork, der angiveligt skulle få selv kæmper til at flygte.

De to skal mødes i ringen for at afgøre, hvem der er hersker over bærbar gaming. Begge råder over gudelignende kræfter i form af supergrafik, og begge har processorer med flere kerner, end Medusa har slangehoveder. Men kampen vil kræve mere end bare råstyrke. Smidighed, snilde og udholdenhed kan blive det, der i sidste ende gør forskellen på sejr og nederlag.

Koster som en luksusferie

Med så mange svulstige ord er scenen sat for en duel mellem to gaming-computere i den absolut tungeste ende af skalaen. Computere, hvor der ikke er sparet på noget som helst, som kan give bedre ydelse på det ene eller det andet punkt. Computere, der derfor koster det samme som en luksus-krydstogtferie for to personer – eller en ganske god brugt bil!

Selv om de er voldsomme, er ingen af deltagerne rekordholdere i bærbar uhyrlighed. Vi har f.eks. tidligere set en PC fra MSi med fuldstørrelses mekanisk tastatur og en Acer-gigant med 21 tommers buet skærm! Ingen af disse engang så kostbare fortidskæmper når dog op på siden af dagens maskiner i ydelse. PC-udviklingen er hurtig, hård og ubønhørlig!

Nu også med UHD-opløsning

I denne klasse finder man som en selvfølge markedets hurtigste grafikprocessor, Nvidia RTX 2080, med lige så meget RAM, som der normalt bruges i en hel computer. Intel Core i9-processor er også standardudstyr. Mere overraskende er det, at både MSi og Acer har taget springet fra Full HD-skærm til ultrahøj 4K-opløsning.

Den høje opløsning giver mulighed for spil med hidtil uset realisme på billedsiden, men med fire gange så mange skærmpunkter som Full HD koster det på ydelsen. Hvad der dog ikke er noget problem for disse computere. Det giver til gengæld problemer med visse spil, der ikke er beregnet til at udnytte den tårnhøje opløsning.

Delvist bærbare

Med skærme på 17 tommer og en kampvægt på godt fire kilo er de to gaming-laptops bærbare af navn mere end af gavn. Og da processor og grafikkort er forslugne, skal man reservere god plads i tasken til opladerne. En batteritid på omkring en times tid er negativ udholdenhedsrekord i vores tests!

Guddommelig inspiration

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når der skal findes navne til de mest ekstreme gaming-maskiner. Acer og MSi har begge været på indkøb i den græske mytologi, da topmodellerne skulle døbes. Titanerne er den ældste orden af guder i den græske mytologi. For at få arvefølgen helt på plads, så er Triton barnebarn af den ene af titanerne, idet havguden Poseidon er søn af Kronos, som var den yngste titan.

Sådan testede vi

Spilcomputere skal naturligvis testes med tunge 3D-spil og vi har derfor udfordret maskinerne med en række nye og repræsentative titler. Fælles for disse er, at de kan køre på svagere hardware, men kræver kræs for virkelig at skinne. Dertil har vi naturligvis lavet diverse målinger med gængse testprogrammer, Browsermark og Geekbench, suppleret af 3DMark og PCMark fra finske Futuremark. Hastigheden på SSD-drev blev testet med værktøjet HDTach.

De dyre og larmende grafikkort er det, der virkelig adskiller disse maskiner fra de 99 procent af markedets laptops, men vi så selvfølgelig også på de egenskaber, som vi normalt vurderer bærbare computere på, såsom ergonomi, vægt, lyd og kvaliteten af skærmen.

Produkter i testen
MSi GT76 Titan DT 9SG
Hurtig som lynet
Titan er MSi’s topserie. Og navnet er velvalgt, da alle de maskiner, vi hidtil har stiftet bekendtskab med, har været i supersværvægtsklassen rent fysisk. Faktisk er MSi GT76 Titan med “kun” 4 kg forholdsvis let og elegant – efter en titanisk målestok. Som vi har set på andre sværvægts-gamere, er skærmen rykket fremad på kabinettet. Det giver plads til kølesystemet og får samtidig maskinen til at virke mindre, når skærmen er slået op. Oversiden af kabinettet er i titangråt aluminium, mens undersiden er af plast. Det interessante finder man dog inde i kabinettet. 64 gigabyte RAM burde give rigelig luft…...
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Til grafikere og gamere
Selv om Acer er blandt de senest ankomne til gaming-festen, er de for længst blevet et mærke, man skal tage alvorligt, når man skal have en PC til skæg og ballade. Der blev også lagt mærke til og kigget langt efter de nye Predator-modeller, da de havde premiere i New York i april i år. Ved den lejlighed sagde Acers topchef, Jason Chen, at halvdelen af dem, der køber Acers gaming-computere, også bruger dem til kreativt arbejde. Og hele 15 procent af køberne bruger overhovedet ikke maskinerne til spil, men køber dem alene på grund af den kraftige hardware. En…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Skriv et svar

  Læs også

  IFA 2019: Philips stopper din snorken og giver dig bedre nattesøvn

  IFA 2019: Philips stopper din snorken og giver dig bedre nattesøvn

  Philips SmartSleep Snoring Relief Band er det mundrette navn på et nyt produkt, der skal få dig til at holde op med at snorke.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

  IFA 2019: Razer er først ude med gaming-ultrabook

  Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spil-PC. Billig? Nej. Praktisk? Det skulle vi mene.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  IFA 2019: Smart komfur-alarm

  Sensor holder øje med, om maden er ved at koge over.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  IFA 2019: Acer Swift 5 er stadig verdens letteste 14” bærbare

  Den seneste generation af Acer Swift 5 har nye 10. generations Intel Core- processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik og vejer blot 990 gram.Tilføj som favorit
  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

  Tilføj som favorit
  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Ny bærbar fra Asus har 4K og to skærme

  Asus Zenbook Pro Duo med 14" sekundær touchskærm kan nu købes i butikkerne.Tilføj som favorit
  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

  Lav og bred som en italiensk supersportsvogn – og lige så upraktisk i morgentrafikken. Zephyrus S er skabt til ræs.

  Tilføj som favorit
  Apple iPod touch (7. generation)

  Apple iPod touch (7. generation)

  Steve Jobs roterer i sin grav! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu