annonce

Duel:
Clash of the Titans

Clash of the Titans

Titan og Triton dundrer sammen i kappestrid om titlen som stærkeste luksus-gamer.

Mine damer og herrer. Velkommen til efterårets vildeste tvekamp! Et opgør mellem mytologiske kæmper med ufattelige kræfter. Kræfter så gigantiske, at vi almindelige dødelige kun kan se på fra sikker afstand.

I det venstre ringhjørne har vi urkæmpen Titan fra MSi. Historieinteresserede vil vide, at Titans slægt har hersket over gaming-panteonet siden de ældste tider.

I det modsatte ringhjørne finder vi udfordreren, Triton af Acer. Søn af havguderne Poseidon og Amfitrite. Skønt ung har han et par tricks oppe i ærmet. Herunder en trefork, der angiveligt skulle få selv kæmper til at flygte.

De to skal mødes i ringen for at afgøre, hvem der er hersker over bærbar gaming. Begge råder over gudelignende kræfter i form af supergrafik, og begge har processorer med flere kerner, end Medusa har slangehoveder. Men kampen vil kræve mere end bare råstyrke. Smidighed, snilde og udholdenhed kan blive det, der i sidste ende gør forskellen på sejr og nederlag.

Koster som en luksusferie

Med så mange svulstige ord er scenen sat for en duel mellem to gaming-computere i den absolut tungeste ende af skalaen. Computere, hvor der ikke er sparet på noget som helst, som kan give bedre ydelse på det ene eller det andet punkt. Computere, der derfor koster det samme som en luksus-krydstogtferie for to personer – eller en ganske god brugt bil!

Selv om de er voldsomme, er ingen af deltagerne rekordholdere i bærbar uhyrlighed. Vi har f.eks. tidligere set en PC fra MSi med fuldstørrelses mekanisk tastatur og en Acer-gigant med 21 tommers buet skærm! Ingen af disse engang så kostbare fortidskæmper når dog op på siden af dagens maskiner i ydelse. PC-udviklingen er hurtig, hård og ubønhørlig!

annonce

Nu også med UHD-opløsning

I denne klasse finder man som en selvfølge markedets hurtigste grafikprocessor, Nvidia RTX 2080, med lige så meget RAM, som der normalt bruges i en hel computer. Intel Core i9-processor er også standardudstyr. Mere overraskende er det, at både MSi og Acer har taget springet fra Full HD-skærm til ultrahøj 4K-opløsning.

annonce

Den høje opløsning giver mulighed for spil med hidtil uset realisme på billedsiden, men med fire gange så mange skærmpunkter som Full HD koster det på ydelsen. Hvad der dog ikke er noget problem for disse computere. Det giver til gengæld problemer med visse spil, der ikke er beregnet til at udnytte den tårnhøje opløsning.

Delvist bærbare

Med skærme på 17 tommer og en kampvægt på godt fire kilo er de to gaming-laptops bærbare af navn mere end af gavn. Og da processor og grafikkort er forslugne, skal man reservere god plads i tasken til opladerne. En batteritid på omkring en times tid er negativ udholdenhedsrekord i vores tests!

Guddommelig inspiration

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når der skal findes navne til de mest ekstreme gaming-maskiner. Acer og MSi har begge været på indkøb i den græske mytologi, da topmodellerne skulle døbes. Titanerne er den ældste orden af guder i den græske mytologi. For at få arvefølgen helt på plads, så er Triton barnebarn af den ene af titanerne, idet havguden Poseidon er søn af Kronos, som var den yngste titan.

annonce

Sådan testede vi

Spilcomputere skal naturligvis testes med tunge 3D-spil og vi har derfor udfordret maskinerne med en række nye og repræsentative titler. Fælles for disse er, at de kan køre på svagere hardware, men kræver kræs for virkelig at skinne. Dertil har vi naturligvis lavet diverse målinger med gængse testprogrammer, Browsermark og Geekbench, suppleret af 3DMark og PCMark fra finske Futuremark. Hastigheden på SSD-drev blev testet med værktøjet HDTach.

De dyre og larmende grafikkort er det, der virkelig adskiller disse maskiner fra de 99 procent af markedets laptops, men vi så selvfølgelig også på de egenskaber, som vi normalt vurderer bærbare computere på, såsom ergonomi, vægt, lyd og kvaliteten af skærmen.

Produkter i testen
MSi GT76 Titan DT 9SG
Hurtig som lynet
MSi Titan slår hastighedsrekord, når det gælder rå processorkraft. Og grafikken er også i superklasse.
Acer Predator Triton 900 PT917-71-93MW
Til grafikere og gamere
Acers hangarskib af en laptop kan nogle tricks, der ikke normalt ses på gaming-maskiner.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et endnu bedre GoPro

  Mens selve billedkvaliteten allerede var toptunet på ­forgængeren, har Hero8 Black nogle vigtige opgraderinger oppe i ærmet.

  En doktor i mobilen

  Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.