test: Hegel H190

November 2017Hegel H190
November 2017Hegel H190

Sætter standarden

Hvad mon de har kommet i drikkevandet hos Hegel? Med den integrerede H190 sætter de endnu en gang ny standard i klassen.

Plus
Neutral klang med fremragende opløsning overgås kun af den vanvittige baskontrol. Skal høres!
Minus
Prisen er højere end på forgængeren.

Grunden til, at Hegel længe har haft en høj stjerne hos os med deres forstærkere, er deres forståelse for, hvad det er, der gør god lyd god. Nemlig fraværet af støj og forvrængning. Forstærkerens opgave er simpelthen at forstærke det elektriske musiksignal, der kommer fra lydkilden, hverken mere eller mindre. Men det er meget sværere, end det kan lyde.

Man forsøger hele tiden at flytte grænserne for, hvad der er muligt, og i Hegels tilfælde har den patenterede SoundEngine-teknologi en stor del af æren. Den nye integrerede forstærker H190 har fået den nyeste version.

Det drejer sig om negativ feedback-teknologi, hvor musiksignalet overvåges i realtid. Hvis der opstår uventede forvrængninger, bliver de elegant udfaset. Med Hegels kraftigste integrerede, H360, kom denne teknologi i version 2 med yderligere ti gange lavere forvrængning end første generation. Og det kan høres, for H360 er lige så stille, som den er kraftfuld.

Den næste forstærker, der fik den nye forstærkerteknologi, var Röst, som er en slank og elegant sag, men alligevel med formidabel baskontrol. Med en effekt på 2 x 75 watt er den dog noget begrænset, hvilket er grunden til, at undertegnede stadig på mange måder foretrækker den ældre, men kraftigere model H160. Til ca. samme pris.

Et nyt kapitel er ved at blive skrevet, for H160 går på pension og viger pladsen for den helt nye H190. Med opdateret teknologi indvendig og selvfølgelig SoundEngine2, som sænker støjgulvet og forhåbentlig giver os endnu renere lyd med endnu strammere baskontrol. Det er nemlig først og fremmest i bassen, at den mindre Röst har et bedre greb end den kraftigere H160, selv om den har noget mindre effekt samlet set.

H190 kommer også i hvid i løbet af 2018. (Foto: Hegel)

Mere end en større Röst

Meget af teknologien fra den slanke Röst er kommet med over i H190. Det mest åbenlyse rent visuelt er det behagelige OLED-display og så det faktum, at H190 også fås i hvid ud over standard sort. Også forstærkerkonstruktionen har sine ligheder, men ifølge chefkonstruktør Bent Holter er H190 meget mere end en Röst på steroider.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

“Det er en kombination af en betydelig kraftigere Röst og en markant opgraderet DAC. DAC’en er helt ny, baseret på dem, der sidder i HD30 og H360. DAC-delen i H190 ligner ikke den i Röst overhovedet,” siger Bent.

I pressemeddelelsen virker det, som om forforstærkertrinet ligner det, der sidder i Röst …?

“Sådan var det også, indtil vi lavede nogle tweaks til sidst,” siger Bent. “Vi satte et dobbelt sæt pre-drivere ind, som sammen med SoundEngine2 bidrager til at give H190 den klarhed og rytmik, som vi er meget stolte af.”

Hovedtelefonudgangen på fronten er også opgraderet, med en “meget bedre hovedtelefon-driver”, ifølge Holter.

Dæmpningsfaktor

H190 har ligesom storebror H360 en dæmpningsfaktor på over 4.000, hvor mange forstærkere har under 200. Hvad betyder det? Går man f.eks. efter, hvad Nelson Pass – maskiningeniør og grundlægger af Pass Labs – siger, så er der noget, der hedder for høj dæmpningsfaktor.

“Underdæmpning resulterer i bastoner, der bliver hængende lidt længere, end man ønsker. Overdæmpning har god transientrespons i bassen, men lider under et markant tab af lydtryk i bassen. Generelt ønsker vi noget midtimellem,” skrev han i 2004.

Bent Holter er uenig:

“Nelson Pass må gerne mene, hvad han mener. Hans forstærkere lyder godt, men ikke neutralt. Han har en lydsignatur. At man kan få for stor dæmpningsfaktor, er hans smag. Vi prøver i stedet at lave en forstærker, der gør, præcis hvad den skal, så neutralt som muligt. Og så har du brug for en høj dæmpningsfaktor. Den sørger for god baskontrol, men også for, at der ikke sendes elektriske impulser tilbage fra højttaleren ind i udgangstransistorerne, som forstyrrer forstærkerens arbejde og skaber forvrængning.”

Rösts høje dæmpningsfaktor på over 2.000 kan tilskrives dens forbedrede baskontrol i forhold til H160. Men når man spiller på lav volumen, lyder den lidt tørt i sammenligning. Opløsningen er bedre, baskontrollen ligeså, men lyden er mere steril. Det kan være det, Nelson Pass mener, når han siger, at dæmpningsfaktoren kan blive for høj.

H190 har altså det dobbelte igen i forhold hertil. Desuden har den dobbelt så høj effekt, det samme som H160.

Digital hub

Ud over at være en velkonstrueret forstærker har H190 et godt udvalg af digitale indgange og kan desuden sluttes til netværket med Ethernet-kabel. Så kan den fjernstyres via internettet, og den kan streame trådløst fra mobilen via AirPlay eller DLNA. H190 bliver også den første Hegel-forstærker med Spotify Connect, som gør, at den kan streame musik direkte fra din Spotify-konto. Det kommer dog ved en senere opdatering.

På bagsiden finder du tre optiske og en koaksial digitalindgang såvel som USB. Balanceret analogindgang er der også. (Foto: Hegel)

Et lydmæssigt mesterværk

Personligt kan jeg godt lide, når forstærkeren lader højttalerne bestemme klangkarakteren. I den henseende indfrier Hegel H190 til topkarakter. Den er neutral i klangen, detaljerne kommer frem i rigt mål, stereoperspektivet er stort og bredt, hvis optagelsen tillader det, og baskontrollen er formidabel. Hele vejen ned i de dybeste oktaver.

Med en MacBook Pro sluttet til USB-indgangen får man maksimalt 96 kHz opløsning på H190. Med en afspiller som Audirvana kan alle musikfiler alligevel afspilles; de, der har højere opløsning, bliver så nedskaleret til den højeste kompatible opløsning (96 eller 88,2 kHz), som under alle omstændigheder er teoretisk bedre end cd-kvalitet.

Dan Wilsons cover-version af Adeles “Someone Like You” afspillet i cd-kvalitet fra Tidal lyder superbt gennem de store, gulvstående Audiovector SR6 Avantgarde Arreté (170.000 kroner), drevet af H190. Den akustiske guitar i begyndelsen har fantastiske toner, der klinger ud lidt til højre i lydbilledet. Wilsons stemme står ud fra centrum med en nydelig klang fra stemmebåndet og en næsten selvindlysende gengivelse af konsonanter. De er klare og tydelige, uden at s’erne lyder overartikuleret. Celloen, der kommer ind efterhånden, har stor krop, mens fundamentet nedad i basområdet er tydeligt.

Skal man derimod afsløre, præcis hvad der foregår i basområdet, understreges det bedre med Piega Coax 711. Disse højttalere har en mere homogen basgengivelse end Audiovector SR6 og vil i højere grad afsløre, om forstærkeren mangler kraft eller kontrol i de nederste oktaver.

Med den rytmiske stortromme og kontrabassen på den melankolske “Soothing” med britisk Laura Marling viser H190, hvad den er god for. Stortrommen er kontant, den går dybt, og forstærkeren har glimrende kontrol over de dobbelte 8-tommere i hver højttaler. Samtidig er Lauras lyse, luftige stemme meget nuanceret og dynamisk, og det lyder lige så musikalsk, som det lyder rigtigt. Det er nok det vigtigste ord her: Rigtigt. For forstærkeren giver ikke indtryk af at føje noget til signalet, og samtidig får den tilsyneladende alt med.

Sammenlignet med Denon PMA-2500NE (16.000 kroner) er lyden meget strammere og mere kontant leveret med H190. Basresponsen er en helt anden, hvor Denon flyder mere ud. Mens jeg mente, at man godt kunne foretrække Denon frem for Hegel Rösts mere tørre vokalkarakter, er jeg ikke i tvivl om, at H190 overgår Denon i rigt mål. For med den ekstra kraft – ikke mindst i bassen – er H190 ikke så analytisk og klinisk som Röst. Den er bare rigtig. Og den har en vanvittig kontant levering af musikken.

Den minder dermed mere om Rotel RA-1592, bortset fra at Hegel er bedre på alle måder. Den er mere luftig, og baskontrollen er bedre.

Hvor jeg kunne foretrække H160 frem for Röst på grund af den saftigere bas, så er det hævet over enhver tvivl, at H190 er et klart trin op i forhold til H160. Det skulle da også bare mangle, når prisen nu er steget til 25.000 kroner. Men forskellen er så stor og markant, at H190 også fremstår som et bedre køb.

Hvis du ikke synes, det er nok med 24 bit/96 kHz på USB-indgangen, kan du tilslutte en netværksafspiller, f.eks. Pioneer N-70AE, og koble den balanceret. Så kan du spille stort set alt i fuld opløsning; den tager alle streaming-tjenester direkte og trådløst, og du får en fantastisk lydoplevelse i kombination med H190.

Hegel H190 har samme display som lillebror Röst. (Foto: Hegel)

Konklusion

Hegel H190 er noget af et mesterværk af en forstærker. Jo, den koster, men du får også meget lydkvalitet for pengene.

Sammenlignet med den større og kraftigere H360 er ligheden slående. Du får nogle decibel ekstra på volumen med storebror, men ved normale lytteniveauer – og lidt til – står H190 ikke tilbage. Den har opløsningen, det store og luftige lydbillede, baskontrollen og rytmikken – og ikke mindst musikaliteten. Helheden er komplet.

Der er stadig et trin op til den vanvittige kraft, ro og elegance i Hegels dyreste forstærkersæt P30 og H30, og det dyre sæt giver endnu mere af alt, også ved lavere volumen. Men det, der glæder mig, er hvordan højttalerne – uanset hvilken slags det er – får lov til at bestemme lydkarakteren. H190 kan så at sige drive alt.

Dermed kan du trygt købe de dyreste højttalere, du har råd til, og spænde dem efter Hegel H190. Det virker faktisk mere fornuftigt, synes jeg, end at spare på højttalerne for at købe en dyrere forstærker. H190 sætter en ny standard i prisklassen i forhold til alt andet, vi har hørt.

<
>
(Foto: Hegel)
Grunden til, at Hegel længe har haft en høj stjerne hos os med deres forstærkere, er deres forståelse for, hvad det er, der gør god lyd god. Nemlig fraværet af støj og forvrængning. Forstærkerens opgave er simpelthen at forstærke det elektriske musiksignal, der kommer fra lydkilden, hverken mere eller mindre. Men det er meget sværere, end det kan lyde. Man forsøger hele tiden at flytte grænserne for, hvad der er muligt, og i Hegels tilfælde har den patenterede SoundEngine-teknologi en stor del af æren. Den nye integrerede forstærker H190 har fået den nyeste version. Det drejer sig om negativ feedback-teknologi, hvor musiksignalet overvåges i realtid. Hvis der opstår uventede forvrængninger, bliver de elegant udfaset. Med Hegels kraftigste integrerede, H360, kom denne teknologi i version 2 med yderligere ti gange lavere forvrængning end første generation. Og det kan høres, for H360 er lige så stille, som den er kraftfuld. Den næste forstærker, der fik den nye forstærkerteknologi, var Röst, som er en slank og elegant sag, men alligevel med formidabel baskontrol. Med en effekt på 2 x 75 watt er den dog noget begrænset, hvilket er grunden til, at undertegnede stadig på mange måder foretrækker den ældre, men kraftigere model H160. Til ca. samme pris. Et nyt kapitel er ved at blive skrevet, for H160 går på pension og viger pladsen for den helt nye H190. Med opdateret teknologi indvendig og selvfølgelig SoundEngine2, som sænker støjgulvet og forhåbentlig giver os endnu renere lyd med endnu strammere baskontrol. Det er nemlig først og fremmest i bassen, at den mindre Röst har et bedre greb end den kraftigere H160, selv om den har noget mindre effekt samlet set. [caption id="attachment_71298" align="alignnone" width="930"] H190 kommer også i hvid i løbet af 2018. (Foto: Hegel)[/caption]

Mere end en større Röst

Meget af teknologien fra den slanke Röst er kommet med over i H190. Det mest åbenlyse rent visuelt er det behagelige OLED-display og så det faktum, at H190 også fås i hvid ud over standard sort. Også forstærkerkonstruktionen har sine ligheder, men ifølge chefkonstruktør Bent Holter er H190 meget mere end en Röst på steroider. “Det er en kombination af en betydelig kraftigere Röst og en markant opgraderet DAC. DAC’en er helt ny, baseret på dem, der sidder i HD30 og H360. DAC-delen i H190 ligner ikke den i Röst overhovedet,” siger Bent. I pressemeddelelsen virker det, som om forforstærkertrinet ligner det, der sidder i Röst …? “Sådan var det også, indtil vi lavede nogle tweaks til sidst,” siger Bent. “Vi satte et dobbelt sæt pre-drivere ind, som sammen med SoundEngine2 bidrager til at give H190 den klarhed og rytmik, som vi er meget stolte af.” Hovedtelefonudgangen på fronten er også opgraderet, med en “meget bedre hovedtelefon-driver”, ifølge Holter.

Dæmpningsfaktor

H190 har ligesom storebror H360 en dæmpningsfaktor på over 4.000, hvor mange forstærkere har under 200. Hvad betyder det? Går man f.eks. efter, hvad Nelson Pass – maskiningeniør og grundlægger af Pass Labs – siger, så er der noget, der hedder for høj dæmpningsfaktor. “Underdæmpning resulterer i bastoner, der bliver hængende lidt længere, end man ønsker. Overdæmpning har god transientrespons i bassen, men lider under et markant tab af lydtryk i bassen. Generelt ønsker vi noget midtimellem,” skrev han i 2004. Bent Holter er uenig: “Nelson Pass må gerne mene, hvad han mener. Hans forstærkere lyder godt, men ikke neutralt. Han har en lydsignatur. At man kan få for stor dæmpningsfaktor, er hans smag. Vi prøver i stedet at lave en forstærker, der gør, præcis hvad den skal, så neutralt som muligt. Og så har du brug for en høj dæmpningsfaktor. Den sørger for god baskontrol, men også for, at der ikke sendes elektriske impulser tilbage fra højttaleren ind i udgangstransistorerne, som forstyrrer forstærkerens arbejde og skaber forvrængning.” Rösts høje dæmpningsfaktor på over 2.000 kan tilskrives dens forbedrede baskontrol i forhold til H160. Men når man spiller på lav volumen, lyder den lidt tørt i sammenligning. Opløsningen er bedre, baskontrollen ligeså, men lyden er mere steril. Det kan være det, Nelson Pass mener, når han siger, at dæmpningsfaktoren kan blive for høj. H190 har altså det dobbelte igen i forhold hertil. Desuden har den dobbelt så høj effekt, det samme som H160.

Digital hub

Ud over at være en velkonstrueret forstærker har H190 et godt udvalg af digitale indgange og kan desuden sluttes til netværket med Ethernet-kabel. Så kan den fjernstyres via internettet, og den kan streame trådløst fra mobilen via AirPlay eller DLNA. H190 bliver også den første Hegel-forstærker med Spotify Connect, som gør, at den kan streame musik direkte fra din Spotify-konto. Det kommer dog ved en senere opdatering. [caption id="attachment_71299" align="alignnone" width="930"] På bagsiden finder du tre optiske og en koaksial digitalindgang såvel som USB. Balanceret analogindgang er der også. (Foto: Hegel)[/caption]

Et lydmæssigt mesterværk

Personligt kan jeg godt lide, når forstærkeren lader højttalerne bestemme klangkarakteren. I den henseende indfrier Hegel H190 til topkarakter. Den er neutral i klangen, detaljerne kommer frem i rigt mål, stereoperspektivet er stort og bredt, hvis optagelsen tillader det, og baskontrollen er formidabel. Hele vejen ned i de dybeste oktaver. Med en MacBook Pro sluttet til USB-indgangen får man maksimalt 96 kHz opløsning på H190. Med en afspiller som Audirvana kan alle musikfiler alligevel afspilles; de, der har højere opløsning, bliver så nedskaleret til den højeste kompatible opløsning (96 eller 88,2 kHz), som under alle omstændigheder er teoretisk bedre end cd-kvalitet. Dan Wilsons cover-version af Adeles “Someone Like You” afspillet i cd-kvalitet fra Tidal lyder superbt gennem de store, gulvstående Audiovector SR6 Avantgarde Arreté (170.000 kroner), drevet af H190. Den akustiske guitar i begyndelsen har fantastiske toner, der klinger ud lidt til højre i lydbilledet. Wilsons stemme står ud fra centrum med en nydelig klang fra stemmebåndet og en næsten selvindlysende gengivelse af konsonanter. De er klare og tydelige, uden at s’erne lyder overartikuleret. Celloen, der kommer ind efterhånden, har stor krop, mens fundamentet nedad i basområdet er tydeligt. Skal man derimod afsløre, præcis hvad der foregår i basområdet, understreges det bedre med Piega Coax 711. Disse højttalere har en mere homogen basgengivelse end Audiovector SR6 og vil i højere grad afsløre, om forstærkeren mangler kraft eller kontrol i de nederste oktaver. Med den rytmiske stortromme og kontrabassen på den melankolske “Soothing” med britisk Laura Marling viser H190, hvad den er god for. Stortrommen er kontant, den går dybt, og forstærkeren har glimrende kontrol over de dobbelte 8-tommere i hver højttaler. Samtidig er Lauras lyse, luftige stemme meget nuanceret og dynamisk, og det lyder lige så musikalsk, som det lyder rigtigt. Det er nok det vigtigste ord her: Rigtigt. For forstærkeren giver ikke indtryk af at føje noget til signalet, og samtidig får den tilsyneladende alt med. Sammenlignet med Denon PMA-2500NE (16.000 kroner) er lyden meget strammere og mere kontant leveret med H190. Basresponsen er en helt anden, hvor Denon flyder mere ud. Mens jeg mente, at man godt kunne foretrække Denon frem for Hegel Rösts mere tørre vokalkarakter, er jeg ikke i tvivl om, at H190 overgår Denon i rigt mål. For med den ekstra kraft – ikke mindst i bassen – er H190 ikke så analytisk og klinisk som Röst. Den er bare rigtig. Og den har en vanvittig kontant levering af musikken. Den minder dermed mere om Rotel RA-1592, bortset fra at Hegel er bedre på alle måder. Den er mere luftig, og baskontrollen er bedre. Hvor jeg kunne foretrække H160 frem for Röst på grund af den saftigere bas, så er det hævet over enhver tvivl, at H190 er et klart trin op i forhold til H160. Det skulle da også bare mangle, når prisen nu er steget til 25.000 kroner. Men forskellen er så stor og markant, at H190 også fremstår som et bedre køb. Hvis du ikke synes, det er nok med 24 bit/96 kHz på USB-indgangen, kan du tilslutte en netværksafspiller, f.eks. Pioneer N-70AE, og koble den balanceret. Så kan du spille stort set alt i fuld opløsning; den tager alle streaming-tjenester direkte og trådløst, og du får en fantastisk lydoplevelse i kombination med H190. [caption id="attachment_71297" align="alignnone" width="930"] Hegel H190 har samme display som lillebror Röst. (Foto: Hegel)[/caption]

Konklusion

Hegel H190 er noget af et mesterværk af en forstærker. Jo, den koster, men du får også meget lydkvalitet for pengene. Sammenlignet med den større og kraftigere H360 er ligheden slående. Du får nogle decibel ekstra på volumen med storebror, men ved normale lytteniveauer – og lidt til – står H190 ikke tilbage. Den har opløsningen, det store og luftige lydbillede, baskontrollen og rytmikken – og ikke mindst musikaliteten. Helheden er komplet. Der er stadig et trin op til den vanvittige kraft, ro og elegance i Hegels dyreste forstærkersæt P30 og H30, og det dyre sæt giver endnu mere af alt, også ved lavere volumen. Men det, der glæder mig, er hvordan højttalerne – uanset hvilken slags det er – får lov til at bestemme lydkarakteren. H190 kan så at sige drive alt. Dermed kan du trygt købe de dyreste højttalere, du har råd til, og spænde dem efter Hegel H190. Det virker faktisk mere fornuftigt, synes jeg, end at spare på højttalerne for at købe en dyrere forstærker. H190 sætter en ny standard i prisklassen i forhold til alt andet, vi har hørt. [gallery ids="71300,71301,71302"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Hegel H190
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Integreret forstærker
Udgangseffekt: 2 x 150 W i 8 ohm
Dæmpningsfaktor: Over 4.000
Indgange: 3 x optisk, koaksial, USB, netværk, XLR, 2 x RCA
Line-udgang: 2 x RCA (variabel og fast)
Mål og vægt: 12 x 43 x 41 cm / 19 kg
Finish: Sort eller hvid
Web: hegel.com

Pris: 24995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.