Den kompakte Marantz CR511 er nem at sætte op, især hvis du har en iPhone eller iPad. Slut sidstnævnte til USB-indgangen på fronten med ledning og tryk på iOS-knappen på bagsiden. Dermed bekræfter du på mobilen, at det tilsluttede trådløse netværk skal deles, og – vupti! – menusystemet taler flere sprog, med svensk som det, der er tættest på.
Receiveren har ikke multirumsfunktion, og Spotify Connect er eneste streaming-service. Tidal-brugere kan vælge AirPlay til tabsfri transmission i cd-kvalitet fra iPhone, mens Android-brugere må nøjes med komprimeret Bluetooth. Vi vil have tjenester som Tidal og Apple Music indbygget i app-styringen, og tiden nok ved at løbe fra denne type digitalforstærkere.
På positivsiden kan vi nævne DAB+, USB og både optisk og analog tilslutning. Plus afspilning af højopløste musikfiler.
Lydkvalitet
Marantz’ receiver lyder klart nok i overtonerne, og Hannah Reids stemme kommer godt frem på London Grammars fine ballade “Hey Now”. Men lydbilledet er lidt mere trangt, og den lyder generelt mere hermetisk end Bluesound og HEOS. Jazzperlen “II Blå” med Lars Danielsson har ikke samme rum omkring Mathias Eicks trompet.
Det bliver ganske vist mere sprødt og bedre artikuleret i toppen end med Sonos, men Sonos har fordelen af at kunne spille højere end Marantz.
Prøver man at skrue godt op for Marantz med rytmisk musik, begynder det hurtigt at skurre og klippe på en grim måde – faktisk så vi bliver bange på højttalernes vegne. Det er nok derfor, receiveren spørger os, om vi virkelig vil spille højere, da vi når lydniveau 30. Med alt andet end de mest følsomme højttalere er det for lavt til at engagere.
I 2014 testede vi forgængeren C610 til applaus, men det var dengang. Feltet er blevet hårdere, og i dag har forstærkere i denne prisklasse flere kræfter at give af. Ikke mindst har flere og flere forstærkere fået multirumsfunktion, hvilket forbedrer brugervenligheden markant. C511 må nok se sig forbigået.
Også i denne test:
Yamaha R-N602
Moderne retro
I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.
HEOS Amp
Kraft og finesse
Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!
Bluesound Powernode 2
Orkesterplads
Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.
Pioneer SX-N30DAB
Åben musik
Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.
Onkyo TX-8150
Klare toner
Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
Sonos Connect:Amp
På bagerste række
Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …
Resumé
Stor eller lille?
Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer