TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Technics SL-G700

Det umuliges kunst

Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

Af / 29/12/2019 - 16:00
Technics SL-G700

Lyd & Billede mener

  • Superb lyd og byggekvalitet i en usædvanlig praktisk og anvendelig CD- og netværksafspiller. Understøtter højopløst lyd fra CD og streaming.
  • Langsom på aftrækkeren, besværlig app-betjening, og hovedtelefonudgangen kan ikke drive alle hovedtelefoner.

Nogle gange er det godt at have moderate forventninger. F.eks. når man besøger en ny restaurant for første gang. Eller rejser et sted hen, hvor man aldrig har været før. Alt er nyt og spændende, og der er basis for, at man kan blive behageligt overrasket.

Omtrent sådan var det med Technics’ CD-afspiller. Som, må mig skynde mig at sige, er meget mere end en CD-afspiller. Den er en kombination af mange ting: CD- og SACD-afspiller, netværksafspiller, digitalkonverter og forforstærker. Det er sjældent en opskrift på succes.

Selv om Naim lykkedes over al forventning med deres Uniti Star, som også har en effektforstærker om bord, er det ikke givet, at sådanne multiafspillerkombinationer bliver lige så vellykkede.

Technics SL-G700 kan føjes til listen over produkter, der lykkes med at kombinere flere ting, og bortset fra nogle betjeningsmæssige genvordigheder er Technics-afspilleren et fantastisk vellykket produkt.

Okay, den indbyggede hovedtelefonudgang lyder i bedste fald hæderligt og kan ikke drive de mest tungtdrevne hi-fi-hovedtelefoner. Men lydkvaliteten, byggekvaliteten og alle de funktioner, der er samlet på ét sted, gør afspilleren til noget nær et kup for musikelskere med en hyppigt anvendt CD-samling.

Annonce

Man kan også afspille SACD’er og sådan set holde liv i musiksamlingen med en afspiller, der har opdateret teknik i kombination med både kablet og trådløs streaming. Den har indbygget Bluetooth, sådan for nemheds skyld, men også trådløs streaming via Wi-Fi. Og den understøtter såvel AirPlay2 med eller uden multirum som Chromecast Audio og streaming via Wi-Fi-routeren med Ethernet-kabel.

Ulempen er, at man er nødt til at skifte mellem fjernbetjeningen og app’en for at styre afspilningen, og mens fjernbetjeningen er et skoleeksempel på enkel betjening, kan det samme ikke siges om Technics-app’en.

Førstegangsopsætningen er relativt ligetil. Det tog mig mindre end fem minutter, fra SL-G700 var sluttet til, før jeg kunne streame musik fra Tidal over anlægget via Technics-afspilleren. Så langt, så godt.

Technics-app’en var engang ret god; nu vil jeg anbefale, at de skrotter den og laver en ny. Fra bunden. Stjæl gerne Linns eller Naims løsning og lav en ægte tablet-version af den nye app. Læg alle de primære funktioner på ét skærmbillede, og integrér streaming-apps, TuneIn internetradio og tilsluttede musikbiblioteker (NAS) over netværket.

SL-G700 har en USB-port på fronten til afspilning af musik fra f.eks. en USB-nøgle samt tilslutning af en harddisk (NAS) med musik via USB på bagsiden.

Diskrete kredsløb

SL-G700 vejer over 12 kilo og er bygget som en panservogn. Bagsiden har både balancerede og ubalancerede udgange. Man kan styre volumen, hvis man vælger at bruge den som forforstærker sammen med et par aktive højttalere eller tilsluttet en effektforstærker. Alternativt kan man låse volumenkontrollen og sende et fast line-signal, hvis afspilleren skal integreres i et anlæg.

Hvis man skruer toppladen af, ser man måske se den indkapslede CD-mekanisme først. På den ene side sidder en afskærmet hybrid strømforsyning og på den anden side en diskret opbygget analogdel med en 32 bit digitalkonverter, der kan håndtere alle formater.

Kredsløbene er bygget op som to monokanaler. Den digitale clock er faktisk batteridrevet for at forhindre støj i at snige sig ind sammen med signalet, og Technics mener, at de har formået at sænke støjniveauet hele vejen fra strømforsyningen via DAC’en til udgangene.

Og der er mere. Hovedtelefonudgangen har sin egen klasse AA-forstærker med Technics’ JENO-kredsløb, der skal  reducere støj og forvrængning. Afspilleren understøtter også MQA-afkodning, som man finder på MQA CD’er, og som vi bl.a. kender fra lydfilerne på Tidal Hi-Fi Masters.

Technics SLG700 CD scaled 1
CD-afspilleren kan også afspille SACD og MQA-CD. (Foto: Technics)

Re-Master

Man kan slukke for alle antenner og netværksaktiviteter, når man afspiller CD’er. Det sørger er tryk på Direct-knappen for. Hvis man klikker sig ind i opsætningsmenuen, finder man bl.a. tre filtervalg med tre forskellige kurver, som man kan indstille efter behag. Filter 1 er standardindstillingen.

Der er også en Re-Master-funktion, som er digital processering af signalet fra en CD og kan konvertere 16 bit/44,1 kHz data til 32 bit/192 kHz for højopløst signalbehandling. Det fungerer også med MP3-filer, hvor forskellen er mere hørbar, men ellers lyder afspilleren topgodt uden remastering.

Sæt en CD på og nyd den varme, åbne og opløste lyd, der strømmer ud i stuen. Man kan få mere opløst lyd fra CD-afspillere som McIntosh MCD600, men sammenlignet med f.eks. Hegel Mohican lyder Technics’ afspiller mere fyldigt med varmere klangfarver.

Klaverklangen er mægtig og nuanceret på samme tid, hvad enten jeg spiller Keith Jarrett eller Leif Ove Andsnes, og perkussion lyder strålende dynamisk. Diskanten oplever jeg som lidt tilbagelænet, men på den behagelige måde. Jeg synes ikke, at noget er maskeret, og guitarer og strygere er f.eks. skarpt fokuseret helt ned på detaljeniveau.

Technics-afspilleren er en glimrende musikformidler, og jeg tror ikke, der er mange CD-afspillere i denne prisklasse, som lyder markant bedre. Anderledes måske, men næppe bedre.

For at bruge den som netværksafspiller må man skifte fra fjernbetjening til app-styring, hvilket selvfølgelig er besværligt, men det fungerer og lyder fremragende. Masters-albums eller ej, streaming fra Tidal-app’en over netværket via et Nordost Ethernet-kabel lyder så frisk og dynamisk, at jeg ikke kan se pointen med at have en separat netværksafspiller ud over en CD-afspiller.

Technics SL-G700 kombinerer begge dele på fortræffelig vis lydmæssigt, selv om betjeningen kan forbedres.

Konklusion

Netværksafspiller og CD-afspiller i ét er ikke en løsning, der passer alle. Men for dem, der gerne vil skifte deres aldrende CD-afspiller ud og kunne streame musik oveni, er SL-G700 et oplagt valg.

Der er ikke mange så praktiske afspillere derude og slet ikke med de samme kvaliteter. Måske heller ikke med samme lydkvalitet, som står til seks stjerner, men desværre trækker brugervenligheden den endelige karakter ned denne gang.

Karakter
Technics SL-G700
Premium
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Kan man lære gamle noder nye tricks?

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget