audioCube er det passende navn på en af udseende sej terningeformet højttaler. Hver side måler ret præcist 10 cm, og hvis man har sine matematiske kundskaber i orden, ved man, at det tilsiger en volumen på præcis én liter. Interessant nok er vægten også nærmest identisk med en 1 liters mælkekarton.
Læs også: Test af ni trådløse rejsehøjttalere
Fire af siderne huser en fuldtone højttaler-enhed på 2,5 tommer, så lyden er ens nærmest uafhængigt af, hvordan højttaleren er placeret. Med strømkablet sat i på den ene side tvinges man dog til at placere terningen, så den ene enhed peger nedad mod bordfladen. Men det er kun én fordel, hvis vi skal tro producenten, da underlaget tilfører musikken ekstra energi.
Fuldt opladet holder højttaleren i 12 timer med lyden på halv kraft, mens den falder til 8 timer, hvis man skruer ordentligt op.
Læs også: Test af Bose QC35 – trådløse støjreducerende hovedtelefoner
Lyden imponerer ikke
Og her er vi så nødt til at fortælle om ulempen. For hvis du bestemmer dig for at spille højt, begynder højttaleren hurtigt at skurre, især med lidt basrig musik. Uanset om det er jazz eller pop, der står på menuen, må man holde meget igen på volumen for at forhindre højttaleren i at gå i knæ i en grød af skurren.
Lyden i øvrigt er sådan midtimellem. Meget mellemtone, lidt diskant og bas. Neil Youngs stemme på den legendariske “Heart of Gold” kommer ikke specielt godt frem, og den akustiske guitar lyder indelukket og dåseagtigt.
Højttalerens farvelægning af lyden går igen på al musik, og du kan godt glemme alt om at spille klassisk, for klaver og violiner mangler glans og klangstruktur.
Det fungerer udmærket til elektrisk pop og hiphop, men selv her foretrækker jeg andre muligheder. F.eks. Creative Sound Blaster Roar 2, som har betydelig mere punch og kraft, kan spille mere end dobbelt så højt, før den begynder at skurre, og desuden har en klarere og mere åben tonestruktur. Man kan også investere i Sony SRS-XB3, der tørrer gulv med audioCube, når det gælder lydkvalitet.
Brugervenlighed
Hvad brugervenlighed angår, er produktet også sådan midtimellem. Bluetooth er ikke lige så stabilt som på de bedste konkurrenter, og vi mærker os, at signalet indimellem falder ud, hvis man ikke spiller højt nok. Og højt nok vil sige overraskende højt – højere, end jeg vil have det, når jeg bare skal have noget baggrundsmusik ved skrivebordet.
Desuden er betjeningspanelet på fronten lidt trægt og bøvlet. Det er ikke hvert tryk, der registreres. Og hvis man prøver at holde knappen for volumen op eller ned inde, reagerer højttaler ved at hoppe til næste eller forrige sang i stedet. Her må man trykke flere gange efter hinanden for at justere lydstyrken. Jeg fandt hurtigt ud af, at betjening af musikken gøres bedre på mobilen eller pc’en.
Konklusion
Den bærbare Bluetooth-højttaler audioCube fra allocacoc har et sjovt udseende. Desværre er lyden for indelukket og dåseagtig; der mangler overtoner; og det begynder desuden at skurre i bassen, før man får skruet særlig højt op. Bluetooth-forbindelsen kunne også være bedre.
At højttaleren starter op med lyden af en bilmotor, og at tænd/sluk-knappen også fungerer som en passiv basradiator, hjælper heller ikke på indtrykket.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer