annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
Test:

Klipsch Heritage HP-3

Marts 2018
Klipsch Heritage HP-3
annonce

Fuld tænding i ørerne

Ikke alene er HP-3 de dyreste hovedtelefoner fra Klipsch nogensinde. De er også noget af det lækreste, vi længe har hørt.

Plus lbadvantages
Den fyldige og dejlige klang overgås kun af den ekstreme dynamik og spilleglæde. Ovenikøbet kan HP-3 parres direkte med mobilen.
Minus lbdisadvantages
Prisen er ikke til at komme uden om.

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke er kendt for hovedtelefoner. For selv om Klipsch efterhånden har nogle modeller på samvittigheden, er det højttalere, den amerikanske producent først og fremmest er kendt for. Nærmere bestemt hornhøjttalere.

Fordelen ved hornhøjttalere er, at de kan spille højlydt og fysisk næsten uden at trække kraft fra forstærkeren. Mest kendt er den legendariske Heritage-serie, som omfatter gamle, klassiske højttalermodeller, der stadig produceres. Den ældste, den gigantiske Klipschorn, blev første gang produceret i 1946 (!), og i dag – over 70 år senere – laves den stadig i så godt som uændret udgave.

Nu vil Klipsch banke Heritage-lyden lige ind i vores ører med hovedtelefonerne HP-3. Ligesom deres højttalerkabinetter er ørekopperne lavet af massivt træ. Ørepuderne i ægte læder er tykke og gode, og der medfølger to ledninger af forskellig længde med flettet stofstrømpe. Hovedtelefonerne både føles og ser dyre ud ned til mindste detalje.

Heritage HP-3 er virkelig elegante med ørekopper af ægte træ. Præcis ligesom højttalerkabinetterne i Heritage-serien. (Foto: Klipsch)

Halvåbne

HP-3 er en semi-åben konstruktion. Det betyder, at de er bygget som lukkede hovedtelefoner, men en del af bagsiden – svarende til størrelsen af driveren – er åben.

Ideen er, at man får en mere fysisk basgengivelse svarende til den, der opnås med lukkede hovedtelefoner, men med ventilation, der giver friere dynamik og en renere og mere åben diskantgengivelse, som vi kender det fra åbne hovedtelefoner. Med andre ord et forsøg på at give os det bedste fra begge verdener.

Driverne i HP-3 er store – hele 52 mm, hvor mange konkurrenter har 40 mm. De er ikke omgivet af en gummiring, men har et såkaldt “free-edge design”, hvor de er fæstnet direkte til rammen. Det skal give klarere lyd med mindre farvning, og Klipsch hævder at levere et lydbillede på niveau med deres bedste højttalere.

Effektiv drift

Impedansen er kun 25 ohm. Sammen med en generøs følsomhed på 98 dB med én milliwatt forstærkerkraft gør det, at hovedtelefonerne kan spille mere end højt nok med mobilen. Men det er klart, at hvis man betaler 13.000 kroner for et par hovedtelefoner, vil man gerne have dem til at yde deres bedste, og det gør de med en god forstærker. Klipsch tilbyder selv Heritage Headphone Amplifier, som kan blive din for ca. 5.000 kroner ekstra.

HP-3 kræver ikke en masse kraft for at spille højt. Alligevel kan de tåle vanvittige 1,8 watt. Hvilket skulle betyde, at de kan dundre løs med et lydtryk på op til 130 dB uden at gå i stykker. Hvilket igen betyder, at hørelsen ryger længe før hovedtelefonerne!

Ordentlige hovedtelefoner gør kontorarbejdet mindre kedeligt. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Bærekomfort

Trods en vægt på hele 440 gram sidder hovedtelefonerne behageligt på hovedet. Jeg har kunnet sidde med dem i timevis i træk. De sidder fast, men klemmer ikke, og at de er ventilerede, bidrager med luft, så man ikke bliver svedig om ørerne.

Lyden af Heritage HP-3

Med amerikanske hovedtelefoner er det fristende at starte med rigtig amerikansk musik, nærmere bestemt det alternative country-band Wilco og deres album Being There, som for nylig er udkommet i audiofil MQA-udgave. Nummeret “Monday” swinger seriøst, med seje blæsere plus guitarer med dejlig beskidt country-vræng.

På HP-3 er lydbilledet fuld af dynamik og liv, trommerne sidder som støbt, og Jeff Tweedys stemme formidles med glimt og gnist. Hovedtelefonerne har en rosenrød varme over sig, ligesom Klipschs højttalere er kendt for. Det får rørklangen fra guitarforstærkerne frem på eksemplarisk vis.

Visse “varme” hovedtelefoner lyder indelukket i diskanten, men Klipsch har formået at balancere det rigtig godt. Tværtimod er der en vanvittig dynamik, som også forplanter sig til bækkenerne, den ekstremt kække lilletromme og tamburinen, der indimellem kommer ind i det livagtige lydbillede.

For en ordens skyld: Lydkilden er nu min iPhone 6S Plus uden nogen form for ekstern forstærker eller digitalkonverter. Man behøver nemlig ikke mere, for HP-3 er så lette at drive, at man kan investere de 13.000 kroner uden at bekymre sig om yderligere udstyr.

De lækre hovedtelefoner skal selvfølgelig vises frem, når de ikke bruges. Derfor følger der et lige så lækkert bordstativ med. (Foto: Klipsch)

Hovedtelefonforstærker

Det vil sige, indtil man har hørt HP-3 gennem en ordentlig hovedtelefonforstærker. For med Klipschs egen Heritage til ca. 5.000 kroner åbner det sig mere i toppen, lydbilledet bliver større og mere luftigt, og flere detaljer kommer frem, lige så klart som uanstrengt. Og så er der kraften.

Med det underholdende psytrance-nummer “She Zoremet” af Infected Mushroom smælder det hårdt i stortrommen, mens vokalerne masserer trommehinderne. Forstærkeren understreger den varme Klipsch-bas yderligere og er et glimrende match.

Du får ikke helt samme detaljerigdom i mellemtone og diskant som med Chord Hugo 2 eller hovedtelefonudgangen på Hegel Röst, men Klipschs forstærker er kraftigere end sidstnævnte og væsentlig billigere end Chord. Den har den X-faktor, som Pioneer U-05 mangler, idet den bibringer andet og mere end bare at forstærke lydsignalet. Heritage-forstærkeren tilføjer noget særligt, men i så lille dosis, at det opfattes som noget positivt.

Klassisk musik lyder også helt fint. Hør f.eks. Beethovens 5. symfoni med Wienerfilharmonikerne under ledelse af Carlos Kleiber. Nyligt renoveret i MQA og tilgængelig via streaming fra Tidals Master-bibliotek. Bas-instrumenterne er store og tunge, og paukerne slår tungt og lækkert uden at blive pågående.

Messingblæserne er ikke helt så aggressive og jagende som på mere neutrale hovedtelefoner – såsom Beyerdynamic DT 1770 Pro – men samtidig er lyden endnu mere livlig hos Klipsch.

En hovedtelefonforstærker er ikke nødvendig, men kan klart anbefales. Det perfekte match er Klipsch Heritage Headphone Amplifier. (Foto: Klipsch)

Konklusion

Hvis du vil have rå og uhæmmet spilleglæde med en rødmende varme, der får ethvert stykke musik til at massere øregange med fyldig bas og store, frodige instrumenter, så går du ikke galt i byen med Klipsch HP-3. Og selv om de har en lydsignatur, skal du ikke tror, at de ikke får selv de mindste detaljer i lydbilledet frem. For det gør de. Det, de ikke gør, er at levere lyden helt nådesløst neutralt som Sennheiser HD 800 S og Audeze LCD-X.

Det bedste er, at HP-3 fungerer godt direkte i hovedtelefonudgangen på en smartphone. Dermed kan du strengt taget droppe forstærkeren, og så virker 13.000 ikke helt så vanvittigt. Men selvfølgelig: Hvis du tilslutter en forstærker, vil du ikke fortryde det.

Bliv abonnent for at læse videre.
Allerede abonnent Log ind

Fuld digital adgang


4 uger for 0 ,-
Pris pr.måned: kr 49. Ingen bindingstid.

Prøv i 4 uger for 0,-
Inkluderer:
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


1 år (11 numre) for 660,-
Velkomstgave: KYGO E4/1000

Få print + digital
Inkluderer:
 • 11 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Velkomstgave: KYGO E4/1000 BT
 • Digitaludgaven
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


1 år (11 numre) for 1049,-
Velkomstgave: KYGO A4/300 BT

Få print + digital
Inkluderer:
 • 11 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Velkomstgave: KYGO A4/300 BT
 • Digitaludgaven
 • Ny film fra sfanytime.com hver måned
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


6 måneder (6 numre) for 369,-
Få print + digital
Inkluderer:
 • 6 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Type: Semi-åbne, over-ear
Drivere: 52 mm
Impedans og følsomhed: 25 ohm / 98 dB (1 mW/500 Hz)
Kontrol/mikrofon: Nej
Foldbare: Nej
Kabler: 1,57 og 2,5 m (3,5 og 6,3 mm stik)
Vægt: 440 g (plus kabel)
Farver: Ibenholt, valnød, eg
Web: av-industry.dk


Pris: 12999 kr
Bedste pris på Klipsch Heritage HP-3
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+ sender dig direkte i stillekupeen eller forrest i flyet på Business Class, uanset hvor du i virkeligheden befinder dig.

  Tilføj som favorit
  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Sennheiser IE 80S BT er trådløse hørepropper til dem, der kun vil have det bedste.Tilføj som favorit
  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

  Tilføj som favorit
  Ollo Audio HPS S4

  Ollo Audio HPS S4

  Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

  Tilføj som favorit
  RHA T20 Wireless

  RHA T20 Wireless

  RHA har klippet kablerne på deres bedste hørepropper. Resultatet er opsigtsvækkende godt.

  Tilføj som favorit
  RHA MA650i Lightning

  RHA MA650i Lightning

  De bedste hørepropper til iPhone er et røverkøb.

  Tilføj som favorit
  Sony WF-1000XM3

  Sony WF-1000XM3

  Sony nye ANC-propper får de fleste af kvaliteterne fra de fuldvoksne støjdæmpende hovedtelefoner med ned i det kabelfrie miniformat.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu