annonse
annonse
annonse

Huawei Mate 8

Februar 2016Huawei Mate 8
Februar 2016Huawei Mate 8

Hold k*ft hvor er den hurtig

Huawei Mate 8 er lige så kraftig som en dyr bærbar computer. Den blæser dig simpelthen omkuld!

Vanvittigt hurtig. Faktisk den hurtigste mobil, vi nogensinde har testet. Batteritiden er også i top. Design og konstruktion er mere end godkendt, og så kommer den med Android 6.0.
Skærmen har “kun” Full HD-opløsning, selv om størrelsen lægger op til mere. Og så reagerer den en sjælden gang imellem ikke på berøring. Lyden er helt til rotterne.

Det er ikke alle, der bryder sig om de såkaldte phablets – smartphones med skærme så store, at de tangerer tablet-kategorien – men hvis man gør (og har store hænder), bør man seriøst overveje Huaweis nye Mate 8, som vi tester her. Der er virkelig tale om en seriøs mobil for relativt få penge, og så er den vanvittigt hurtig. Faktisk så hurtig, at vi aldrig har set noget lignende. Men det vender vi tilbage til.

Først skal vi lige have på plads, at Huawei Mate 8 er den direkte efterfølger til Huawei Ascend Mate 7, som vi testede i Lyd & Billede #10 2014. Huawei Mate S – der kom på IFA-messen sidste år, og som vi testede lige før jul – var både mindre og lettere og hører ikke rigtig hjemme i phablet-kategorien. Der var dog tale om en lækker premium-smartphone, hvilket også gælder for Nexus 6P, som Huawei producerede for Google.

I det hele taget må det snart være slut med at betragte Huawei som en andenrangsproducent af discount-mobiler. De førnævnte modeller kan konkurrere med det bedste fra andre Android-producenter som Samsung, Sony og LG, og det gælder i den grad også for Huawei Mate 8, som har potentialet til at blive en stor succes på mobilmarkedet. Både i Asien og i Europa.

Udseende og konstruktion
Som sagt er Mate 8 ikke en mobil til folk med små hænder. På nær en brøkdel af en millimeter hist og pist er den helt magen til Ascend Mate 7, hvilket også vil sige, at den minder meget om iPhone 6s Plus i størrelsen.

Selv om den er fremstillet i metal og glas, føles den aldrig tung, og den let buede bagside gør, at Mate 8 ligger godt i hånden. Mobilen er skåret ud af ét stykke aluminium, og der er virkelig gjort noget ud af præcision og detaljer.

Mate 8 fås bl.a. i guld-farve. Foto: Huawei
Mate 8 fås bl.a. i guld-farve. Foto: Huawei

Mate 8 blev lanceret i forbindelse med CES-messen i Las Vegas i farverne sølv, metal, guld og brun, men om alle disse farver introduceres på det danske marked, ved vi ikke i skrivende stund. Det ville dog overraske os, hvis især den brune model rammer hylderne i Danmark. Huawei plejer at nøjes med at forhandle to farvevarianter på vores breddegrader, og den brune passer ikke ligefrem til den typisk skandinaviske smag.

På Huawei Mate 8 sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden under kameraet. Foto: Huawei
På Huawei Mate 8 sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden under kameraet. Foto: Huawei

Fingeraftrykslæseren sidder på bagsiden lige under kameraet (dér har den befundet sig på alle Huaweis modeller indtil nu), og det kan være lidt svært at vænne sig til, hvis man er vant til mobiler fra Samsung og Apple, hvor den er placeret på fronten og er bygget ind i hjemknappen.

Da fingeraftrykslæseren imidlertid kan tænde og åbne for skærmen ved én berøring (på både iPhone og Samsung Galaxy skal man have tændt for skærmen, før man kan låse mobilen op med sit fingeraftryk), finder man hurtigt ud af, hvor nemt og smidigt det er blot at gribe sin mobil med én hånd og med det samme lægge pegefingeren på scanneren. Så placeringen er ikke så tosset endda.

Skærm og kamera
Rammen omkring skærmen er meget tynd, og skærmarealet udgør 78 procent af fronten, hvilket er en hel del mere end på konkurrenten iPhone 6s Plus – og sågar et mulehår bedre end på forgængeren Ascend Mate 7, hvor skærmen “kun” fyldte 77,6 procent.

Den 6 tommer store skærm er også ganske lysstærk, og selv om den ikke kommer med Quad HD-opløsning, føler man sig godt tilpas og oplever et knivskarpt billede med skærmens 1920 x 1080p Full HD-opløsning.

Eneste alvorlige anke er, at touch-funktionaliteten ikke altid reagerer, som vi kunne ønske os. Indimellem sker det simpelthen, at man må trykke op til flere gange på en knap eller et ikon, før der sker noget. Heldigvis optræder problemet ikke så tit, men det trækker ned i den samlede vurdering.

Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er ikke dette. Det er taget med iPhone 6s. Det er det næste billede, men det er næsten ikke til at kende forskel.
Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er ikke dette. Det er taget med iPhone 6s. Det er det næste billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk

Det gør kameraet til gengæld ikke. Det er ikke det bedste mobilkamera, vi har prøvet – den værdighed går stadig til LG G4 med Samsung Galaxy S6 som tæt konkurrent – men Mate 8 tager fine, store billeder, hvilket ikke mindst skyldes, at den kommer med en IMX298 sensor fra Sony (fra Sonys Exmor RS-serie) og indbygget optisk billedstabilisering.

Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er dette billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk
Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er dette billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk

Kamera-app’en er nem at betjene for menigmand, men byder også på en masse avancerede funktioner – såsom manuel ISO, blænde og fokus – til hobbyfotografer med lidt større ambitioner.
Frontkameraet på 8 megapixel tager pæne selfies, men må dog undvære den LED-blitz på fronten, som kom sammen med Mate S.

Lyd
Testens korteste afsnit handler om lyd, som aldrig har været Huaweis stærke side. Det er det heller ikke denne gang, og det er ligegyldigt, om vi taler om den lille indbyggede højttaler i bunden af mobilen (stereo nej tak!) eller tager et par gode hovedtelefoner i brug. Resultatet er tåleligt, men heller ikke mere.
Hvis du kun lytter til popmusik optaget med masser af loudness, behøver du dog ikke at bekymre dig.

I brug
Ligesom Nexus 6P kommer Huawei Mate 8 med den helt nye Android-version, som Huawei desværre har gemt under deres egen Emotion UI-brugerflade. Det betyder kort og godt, at alle apps er trukket frem på startskærmen, og den klassiske app-launcher, som vi kender fra Android, er simpelthen blevet afskaffet. Det vil forekomme meget bekendt, hvis man kender til iOS og iPhone, hvilket nok ikke er helt tilfældigt.

Men det er som nævnt Android Marshmallow, der gemmer sig nedenunder, og derfor får man alle nyhederne i det nye operativsystem med i pakken. F.eks. har man nu selv hundrede procent styr over app-tilladelser, ligesom strømstyringen også er kraftigt forbedret.

Mate 8 i mørk metal. Foto: Huawei
Mate 8 i mørk metal. Foto: Huawei

Ydelse
Og bedre strømstyring plus et kraftigt 4000 mAh batteri leverer tilsammen en imponerende batteritid. Derudover kan batteriet oplades med strøm til en dag på kun 30 minutter. Sejt!

Absolut mest imponerende er dog den vanvittig høje ydelse, som simpelthen overgår alt, hvad vi hidtil har oplevet. Huawei anvender deres egne Kirin-chipset, og den nye Kirin 950 octa-core processor, som sidder i Mate 8, yder på niveau med en bærbar computer. Intet mindre!

Vi skal således lede efter resultater fra dyre bærbare som Dell XPS 13 fra 2015 og den spritnye Lenovo Yoga 900 – begge med Core i7-processor fra Intel – for at finde noget at sammenligne med, når vi benchmark-tester Mate 8.

Mate 8 i sølv. Foto: Huawei
Mate 8 i sølv. Foto: Huawei

I Geekbench 3 opnår den forrykte 1.774 (single-core) og 6.294 point (multi-core), mens resultatet i AnTuTu er 88.533 point. Den mest kraftfulde smartphone, vi hidtil har testet, er Samsung Galaxy S6, som opnåede 1.498 og 5.339 point i Geekbench 3 og 69.940 point i AnTuTu, så Mate 8 mere end bare slår den på målstregen.

Og for en ordens skyld: Det vilde resultat svarer også til vores oplevelse af mobilen i daglig brug. Intet, absolut intet kunne få den til at tabe pusten. Eneste minus er, at den kan blive ret varm.

Konklusion
Vi har her at gøre med intet mindre end verdens hurtigste smartphone. Og Mate 8 fås tilmed på hjemmemarkedet i Kina i en version med 4 gigabyte ram, hvor vi må nøjes med 3 gigabyte på vores breddegrader. Det er jo helt vanvittigt!

Til prisen er der vist ikke noget at rafle om: Vi giver uden tøven Huawei Mate 8 vores specielle anbefaling.

Det er ikke alle, der bryder sig om de såkaldte phablets – smartphones med skærme så store, at de tangerer tablet-kategorien – men hvis man gør (og har store hænder), bør man seriøst overveje Huaweis nye Mate 8, som vi tester her. Der er virkelig tale om en seriøs mobil for relativt få penge, og så er den vanvittigt hurtig. Faktisk så hurtig, at vi aldrig har set noget lignende. Men det vender vi tilbage til. Først skal vi lige have på plads, at Huawei Mate 8 er den direkte efterfølger til Huawei Ascend Mate 7, som vi testede i Lyd & Billede #10 2014. Huawei Mate S – der kom på IFA-messen sidste år, og som vi testede lige før jul – var både mindre og lettere og hører ikke rigtig hjemme i phablet-kategorien. Der var dog tale om en lækker premium-smartphone, hvilket også gælder for Nexus 6P, som Huawei producerede for Google. I det hele taget må det snart være slut med at betragte Huawei som en andenrangsproducent af discount-mobiler. De førnævnte modeller kan konkurrere med det bedste fra andre Android-producenter som Samsung, Sony og LG, og det gælder i den grad også for Huawei Mate 8, som har potentialet til at blive en stor succes på mobilmarkedet. Både i Asien og i Europa. Udseende og konstruktion Som sagt er Mate 8 ikke en mobil til folk med små hænder. På nær en brøkdel af en millimeter hist og pist er den helt magen til Ascend Mate 7, hvilket også vil sige, at den minder meget om iPhone 6s Plus i størrelsen. Selv om den er fremstillet i metal og glas, føles den aldrig tung, og den let buede bagside gør, at Mate 8 ligger godt i hånden. Mobilen er skåret ud af ét stykke aluminium, og der er virkelig gjort noget ud af præcision og detaljer. [caption id="attachment_61020" align="alignnone" width="460"]Mate 8 fås bl.a. i guld-farve. Foto: Huawei Mate 8 fås bl.a. i guld-farve. Foto: Huawei[/caption] Mate 8 blev lanceret i forbindelse med CES-messen i Las Vegas i farverne sølv, metal, guld og brun, men om alle disse farver introduceres på det danske marked, ved vi ikke i skrivende stund. Det ville dog overraske os, hvis især den brune model rammer hylderne i Danmark. Huawei plejer at nøjes med at forhandle to farvevarianter på vores breddegrader, og den brune passer ikke ligefrem til den typisk skandinaviske smag. [caption id="attachment_61021" align="alignnone" width="460"]På Huawei Mate 8 sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden under kameraet. Foto: Huawei På Huawei Mate 8 sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden under kameraet. Foto: Huawei[/caption] Fingeraftrykslæseren sidder på bagsiden lige under kameraet (dér har den befundet sig på alle Huaweis modeller indtil nu), og det kan være lidt svært at vænne sig til, hvis man er vant til mobiler fra Samsung og Apple, hvor den er placeret på fronten og er bygget ind i hjemknappen. Da fingeraftrykslæseren imidlertid kan tænde og åbne for skærmen ved én berøring (på både iPhone og Samsung Galaxy skal man have tændt for skærmen, før man kan låse mobilen op med sit fingeraftryk), finder man hurtigt ud af, hvor nemt og smidigt det er blot at gribe sin mobil med én hånd og med det samme lægge pegefingeren på scanneren. Så placeringen er ikke så tosset endda. Skærm og kamera Rammen omkring skærmen er meget tynd, og skærmarealet udgør 78 procent af fronten, hvilket er en hel del mere end på konkurrenten iPhone 6s Plus – og sågar et mulehår bedre end på forgængeren Ascend Mate 7, hvor skærmen “kun” fyldte 77,6 procent. Den 6 tommer store skærm er også ganske lysstærk, og selv om den ikke kommer med Quad HD-opløsning, føler man sig godt tilpas og oplever et knivskarpt billede med skærmens 1920 x 1080p Full HD-opløsning. Eneste alvorlige anke er, at touch-funktionaliteten ikke altid reagerer, som vi kunne ønske os. Indimellem sker det simpelthen, at man må trykke op til flere gange på en knap eller et ikon, før der sker noget. Heldigvis optræder problemet ikke så tit, men det trækker ned i den samlede vurdering. [caption id="attachment_61018" align="alignnone" width="460"]Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er ikke dette. Det er taget med iPhone 6s. Det er det næste billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er ikke dette. Det er taget med iPhone 6s. Det er det næste billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk[/caption] Det gør kameraet til gengæld ikke. Det er ikke det bedste mobilkamera, vi har prøvet – den værdighed går stadig til LG G4 med Samsung Galaxy S6 som tæt konkurrent – men Mate 8 tager fine, store billeder, hvilket ikke mindst skyldes, at den kommer med en IMX298 sensor fra Sony (fra Sonys Exmor RS-serie) og indbygget optisk billedstabilisering. [caption id="attachment_61017" align="alignnone" width="460"]Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er dette billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er dette billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk[/caption] Kamera-app’en er nem at betjene for menigmand, men byder også på en masse avancerede funktioner – såsom manuel ISO, blænde og fokus – til hobbyfotografer med lidt større ambitioner. Frontkameraet på 8 megapixel tager pæne selfies, men må dog undvære den LED-blitz på fronten, som kom sammen med Mate S. Lyd Testens korteste afsnit handler om lyd, som aldrig har været Huaweis stærke side. Det er det heller ikke denne gang, og det er ligegyldigt, om vi taler om den lille indbyggede højttaler i bunden af mobilen (stereo nej tak!) eller tager et par gode hovedtelefoner i brug. Resultatet er tåleligt, men heller ikke mere. Hvis du kun lytter til popmusik optaget med masser af loudness, behøver du dog ikke at bekymre dig. I brug Ligesom Nexus 6P kommer Huawei Mate 8 med den helt nye Android-version, som Huawei desværre har gemt under deres egen Emotion UI-brugerflade. Det betyder kort og godt, at alle apps er trukket frem på startskærmen, og den klassiske app-launcher, som vi kender fra Android, er simpelthen blevet afskaffet. Det vil forekomme meget bekendt, hvis man kender til iOS og iPhone, hvilket nok ikke er helt tilfældigt. Men det er som nævnt Android Marshmallow, der gemmer sig nedenunder, og derfor får man alle nyhederne i det nye operativsystem med i pakken. F.eks. har man nu selv hundrede procent styr over app-tilladelser, ligesom strømstyringen også er kraftigt forbedret. [caption id="attachment_61024" align="alignnone" width="460"]Mate 8 i mørk metal. Foto: Huawei Mate 8 i mørk metal. Foto: Huawei[/caption] Ydelse Og bedre strømstyring plus et kraftigt 4000 mAh batteri leverer tilsammen en imponerende batteritid. Derudover kan batteriet oplades med strøm til en dag på kun 30 minutter. Sejt! Absolut mest imponerende er dog den vanvittig høje ydelse, som simpelthen overgår alt, hvad vi hidtil har oplevet. Huawei anvender deres egne Kirin-chipset, og den nye Kirin 950 octa-core processor, som sidder i Mate 8, yder på niveau med en bærbar computer. Intet mindre! Vi skal således lede efter resultater fra dyre bærbare som Dell XPS 13 fra 2015 og den spritnye Lenovo Yoga 900 – begge med Core i7-processor fra Intel – for at finde noget at sammenligne med, når vi benchmark-tester Mate 8. [caption id="attachment_61023" align="alignnone" width="460"]Mate 8 i sølv. Foto: Huawei Mate 8 i sølv. Foto: Huawei[/caption] I Geekbench 3 opnår den forrykte 1.774 (single-core) og 6.294 point (multi-core), mens resultatet i AnTuTu er 88.533 point. Den mest kraftfulde smartphone, vi hidtil har testet, er Samsung Galaxy S6, som opnåede 1.498 og 5.339 point i Geekbench 3 og 69.940 point i AnTuTu, så Mate 8 mere end bare slår den på målstregen. Og for en ordens skyld: Det vilde resultat svarer også til vores oplevelse af mobilen i daglig brug. Intet, absolut intet kunne få den til at tabe pusten. Eneste minus er, at den kan blive ret varm. Konklusion Vi har her at gøre med intet mindre end verdens hurtigste smartphone. Og Mate 8 fås tilmed på hjemmemarkedet i Kina i en version med 4 gigabyte ram, hvor vi må nøjes med 3 gigabyte på vores breddegrader. Det er jo helt vanvittigt! Til prisen er der vist ikke noget at rafle om: Vi giver uden tøven Huawei Mate 8 vores specielle anbefaling.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Huawei Mate 8
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Android Marshmallow 6.0 + Emotion UI 4.0
  • Skærm: 6" IPS-NEO, 1920 x 1080, 368 ppi
  • Processor: 2,3 GHz + 1,8 GHz Kirin 950 octa-core 64 bit
  • Hukommelse: 3 GB ram / 32 GB lager (+ op til 128 GB via microSD)
  • Kamera: 16 MP + 8 MP
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS
  • Mål: 157,1 x 80,6 x 7,9 mm
  • Vægt: 185 g
  • Batteri: 4000 mAh litiumpolymer
Pris: 4599,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.