annonse
annonse
Februar 2016
Huawei Mate 8

Test af: Huawei Mate 8

Hold k*ft hvor er den hurtig

Huawei Mate 8 er lige så kraftig som en dyr bærbar computer. Den blæser dig simpelthen omkuld!

Lyd & Billede mener

Vanvittigt hurtig. Faktisk den hurtigste mobil, vi nogensinde har testet. Batteritiden er også i top. Design og konstruktion er mere end godkendt, og så kommer den med Android 6.0.
Skærmen har “kun” Full HD-opløsning, selv om størrelsen lægger op til mere. Og så reagerer den en sjælden gang imellem ikke på berøring. Lyden er helt til rotterne.
annonse

Det er ikke alle, der bryder sig om de såkaldte phablets – smartphones med skærme så store, at de tangerer tablet-kategorien – men hvis man gør (og har store hænder), bør man seriøst overveje Huaweis nye Mate 8, som vi tester her. Der er virkelig tale om en seriøs mobil for relativt få penge, og så er den vanvittigt hurtig. Faktisk så hurtig, at vi aldrig har set noget lignende. Men det vender vi tilbage til.

Først skal vi lige have på plads, at Huawei Mate 8 er den direkte efterfølger til Huawei Ascend Mate 7, som vi testede i Lyd & Billede #10 2014. Huawei Mate S – der kom på IFA-messen sidste år, og som vi testede lige før jul – var både mindre og lettere og hører ikke rigtig hjemme i phablet-kategorien. Der var dog tale om en lækker premium-smartphone, hvilket også gælder for Nexus 6P, som Huawei producerede for Google.

I det hele taget må det snart være slut med at betragte Huawei som en andenrangsproducent af discount-mobiler. De førnævnte modeller kan konkurrere med det bedste fra andre Android-producenter som Samsung, Sony og LG, og det gælder i den grad også for Huawei Mate 8, som har potentialet til at blive en stor succes på mobilmarkedet. Både i Asien og i Europa.

Udseende og konstruktion
Som sagt er Mate 8 ikke en mobil til folk med små hænder. På nær en brøkdel af en millimeter hist og pist er den helt magen til Ascend Mate 7, hvilket også vil sige, at den minder meget om iPhone 6s Plus i størrelsen.

Selv om den er fremstillet i metal og glas, føles den aldrig tung, og den let buede bagside gør, at Mate 8 ligger godt i hånden. Mobilen er skåret ud af ét stykke aluminium, og der er virkelig gjort noget ud af præcision og detaljer.

Mate 8 fås bl.a. i guld-farve. Foto: Huawei

Mate 8 fås bl.a. i guld-farve. Foto: Huawei

Mate 8 blev lanceret i forbindelse med CES-messen i Las Vegas i farverne sølv, metal, guld og brun, men om alle disse farver introduceres på det danske marked, ved vi ikke i skrivende stund. Det ville dog overraske os, hvis især den brune model rammer hylderne i Danmark. Huawei plejer at nøjes med at forhandle to farvevarianter på vores breddegrader, og den brune passer ikke ligefrem til den typisk skandinaviske smag.

På Huawei Mate 8 sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden under kameraet. Foto: Huawei

På Huawei Mate 8 sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden under kameraet. Foto: Huawei

Fingeraftrykslæseren sidder på bagsiden lige under kameraet (dér har den befundet sig på alle Huaweis modeller indtil nu), og det kan være lidt svært at vænne sig til, hvis man er vant til mobiler fra Samsung og Apple, hvor den er placeret på fronten og er bygget ind i hjemknappen.

Da fingeraftrykslæseren imidlertid kan tænde og åbne for skærmen ved én berøring (på både iPhone og Samsung Galaxy skal man have tændt for skærmen, før man kan låse mobilen op med sit fingeraftryk), finder man hurtigt ud af, hvor nemt og smidigt det er blot at gribe sin mobil med én hånd og med det samme lægge pegefingeren på scanneren. Så placeringen er ikke så tosset endda.

Skærm og kamera
Rammen omkring skærmen er meget tynd, og skærmarealet udgør 78 procent af fronten, hvilket er en hel del mere end på konkurrenten iPhone 6s Plus – og sågar et mulehår bedre end på forgængeren Ascend Mate 7, hvor skærmen “kun” fyldte 77,6 procent.

Den 6 tommer store skærm er også ganske lysstærk, og selv om den ikke kommer med Quad HD-opløsning, føler man sig godt tilpas og oplever et knivskarpt billede med skærmens 1920 x 1080p Full HD-opløsning.

Eneste alvorlige anke er, at touch-funktionaliteten ikke altid reagerer, som vi kunne ønske os. Indimellem sker det simpelthen, at man må trykke op til flere gange på en knap eller et ikon, før der sker noget. Heldigvis optræder problemet ikke så tit, men det trækker ned i den samlede vurdering.

Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er ikke dette. Det er taget med iPhone 6s. Det er det næste billede, men det er næsten ikke til at kende forskel.

Kan du gætte, hvilket billede der er taget med Mate 8? Det er ikke dette. Det er taget med iPhone 6s. Det er det næste billede, men det er næsten ikke til at kende forskel. Foto: Peter Gotschalk

Det gør kameraet til gengæld ikke. Det er ikke det bedste mobilkamera, vi har prøvet – den værdighed går stadig til LG G4 med Samsung Galaxy S6 som tæt konkurrent – men Mate 8 tager fine, store billeder, hvilket ikke mindst skyldes, at den kommer med en IMX298 sensor fra Sony (fra Sonys Exmor RS-serie) og indbygget optisk billedstabilisering.

Fakta & Rating:
  • Operativsystem: Android Marshmallow 6.0 + Emotion UI 4.0
  • Skærm: 6" IPS-NEO, 1920 x 1080, 368 ppi
  • Processor: 2,3 GHz + 1,8 GHz Kirin 950 octa-core 64 bit
  • Hukommelse: 3 GB ram / 32 GB lager (+ op til 128 GB via microSD)
  • Kamera: 16 MP + 8 MP
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS
  • Mål: 157,1 x 80,6 x 7,9 mm
  • Vægt: 185 g
  • Batteri: 4000 mAh litiumpolymer
  Pris: 4599

  Læs også:

  Topkvalitet til bund-pris

  Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  De bedste kamera-mobiler til ferien

  Kamerateknologien bevæger sig fremad med stormskridt, og de nye telefoner tager bedre billeder end nogensinde.

  X-tremt imponerende iPhone

  Apple er tilbage på tronen med den første iPhone i årevis, der virker
  revolutionerende.

  Nokia er tilbage i kampen

  Sirocco er snublende tæt på at være
  en vinder, men bliver overhalet på
  målstregen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus
  fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Den nye kamerakonge

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  Glimrende til prisen

  Huawei bider fra sig og beviser, at Android-tablets stadig er interessante.

  En let opgradering

  Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

  Huawei vs. Apple – hvilken tablet skal du købe?

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  Kamerakongen!

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.